Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

Az Xceed Crossoverrel a Kia mutatós negyedik alternatívát nyújt a limuzin, kombi és a kupé után.
Egy szemet gyönyörködtető negyedik: megérkezett a Kia XCeed

Az új, X-szel ellátott Ceed kétségtelenül vonzza az ember pillantását - ezt pedig nehezen jelenthetjük ki a Kia sorozatának korábbi darabjairól.

A Kia dizájnerei az XCeed fejlesztésekor okosan használták a kreatív lehetőségeket: a premieren legalábbis az új, négyes számú modell rendesen feltupírozottnak hat. A Ceed alapverzió karosszériájából nem is vettek át mást, mint a két első ajtó kialakítását.

Hasonlóképp tökéletesen hatnak az újonc arányai is: 4,39 méteres összhosszúságával éppen annyira kompakt, mint amilyen praktikus maradt. A csomagtér kapacitása 426 literrel nőtt, így az XCeed maximálisan majdnem 1400 litert bír el.

Ám az XCeed csak kívülről hat ilyen meglepően: belül a már jól ismert tulajdonságokat tárhatjuk fel. Benzinmotorokból 1 literes, háromhengeres és 120 lóerős, illetve 1,4 literes, négyhengeres és 140 lóerős változatot választhatunk hozzá.

Ehhez jön még topmotorizációként az 1,6 literes turbó, ami 204 lóerőre növeli a teljesítményt. A dízelt kedvelőknek elérhetőek 115 és 136 lóerő közti opciók is, amelyek közül érdemes lehet a kisebb, 100 kilométeren mindössze 4,1 litert fogyasztó motort választani.

Ennél is környezetbarátabb lesz a hamarosan elérhető, plug-in hibrid verzió, ami 60 kilométert is megtehet majd csupán elektromosság használatával.

Mivel a kompaktautók közül egyik modell sem robbant be annyira, mint a Crossover, a Kia arra számít, hogy az XCeed megjelenése akár 50 százalékkal is megdobhatja a Ceed sorozat eladásait.

Az új Kia XCeed 8 millió forinttól elérhető.

Kapcsolódó cikkek

Toyota Yaris Cross bemutató

Toyota Yaris Cross - Landolt a legkisebb Toyota suv

Terepes külsővel és hibrid rendszerrel hódít a legkisebb Toyota szabadidő-autó

Honda Jazz hibrid

Honda Jazz, Jazz Crosstar – Csak hibrid hajtással!

Megérkezett a Honda Jazz legújabb változata

Trendi elektroautó a városiaknak: megérkezett a Honda e

Trendi elektroautó a városiaknak: megérkezett a Honda e

Jól néz ki és kissé drága, ám ehhez képest keveset nyújt