Top autóipari eszközök, amelyekre minden szerelőnek szüksége van

Ha Ön autótulajdonos, tudja, milyen fontos, hogy rendelkezzen néhány olyan eszközzel, amelyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a munkáját.
Top autóipari eszközök, amelyekre minden szerelőnek szüksége  van

De mi a helyzet a benned élő szerelővel? Milyen szerszámokra van szüksége? Íme a legfontosabb autóipari szerszámok, amelyeket minden szerelőnek kéznél kell tartania. Rengeteg időt és fejfájást spórolhat meg velük! Szóval, mit kell megvennie? Olvasson tovább, hogy megismerje ezeket a szerszámokat, és megtudja, miért nélkülözhetetlenek egy szerelő számára.

A kalapács számos autójavítási munkához elengedhetetlen. A makacs tárgyak eltávolításához is hasznos. Sokféle kalapács létezik, de egy laposfejű kalapács a legtöbb feladathoz jó befektetés. Ügyeljen arra, hogy holt ütésű kalapácsot vásároljon, hogy elkerülje a kényes alkatrészek sérülését. A szerelői szerszámosláda másik elengedhetetlen eszköze az elemlámpa. Ez különösen hasznos a belső javításoknál.

A multiméter nagyszerű eszköz az autószerelők számára. Különböző paramétereket mér, de a leghasznosabb az elektromos áramkör meghibásodásának diagnosztizálásához. Sokféle márkában és kivitelben kapható. Bár a digitális változat könnyebben leolvasható, egy jó mérőműszer még mindig elengedhetetlen. A feszültség és az áramerősség ellenőrzése multiméterrel elengedhetetlen, de a legjobb, ha inkább digitális modellt vásárol.

Az autószerelőknek speciális szerszámaik vannak, amelyek elengedhetetlenek az autók javításához. Ezek közé a szerszámok közé tartoznak az emelőállványok, fogók, csavarkulcsok és dugókulcskészletek. Míg egyes autószerelői szerszámok nélkülözhetetlenek az autók javításához, mások hasznos kiegészítők. Ha tudja, hogy mely autóipari szerszámok nélkülözhetetlenek, az nagyszerű módja annak, hogy a költségvetésben vásároljon, és korlátozza a gyűjteményét. Összeállítottunk egy listát a nélkülözhetetlen szerszámokról, hogy segítsünk elindulni szerelőként.

A légkompresszor olyan értékes eszköz, amelyet minden szerelőnek birtokolnia kell. A légkompresszor jól jön az autók javításakor, de ezeknek az eszközöknek a minősége hosszú ideig tart. Egy másik nélkülözhetetlen légszerszám a gumifelfújó, amely gyerekjátékká teszi a guminyomás ellenőrzését, és biztosítja, hogy a gumiabroncsok megfelelően fel legyenek fújva. A mérőeszköz birtokában könnyen ellenőrizhető a gumiabroncsnyomás, és elkerülhető a gumiabroncsok túlfújása.

A racsni egy másik alapvető szerszám, amelyet minden szerelőnek birtokolnia kell. Ez a szerszám sokkal erősebb, és a csavarok meghúzására használható az autó gyártója által meghatározott pontos nyomatékkal. Kiváló eszköz a gyújtógyertyák meghúzásához is, és Nm-ben vagy ft. lb-ban kell megadni. Minél nagyobb nyomatékot tud elérni, annál jobb.

A zseblámpa egy másik olyan eszköz, amelyet minden szerelőnek tartalmaznia kell. Sok olyan feladat van, amelyhez autójavítási munkálatokra van szükség félhomályos vagy kivilágítatlan területeken. A zseblámpának elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy megvilágítsa a területet, ugyanakkor kényelmes legyen a használata. A LED-es zseblámpák népszerűek az autószerelők körében. Az autójavítási feladatokhoz használható fejlámpákat is vásárolhat. Végső soron az autójavítás megköveteli, hogy a lehető legfelkészültebb legyen. És ne feledkezzen meg az emelőállványról sem.

Kapcsolódó cikkek

Honda Jazz hibrid

Honda Jazz, Jazz Crosstar – Csak hibrid hajtással!

Megérkezett a Honda Jazz legújabb változata

Megérkezett az új Kia Sorento

Új Kia Sorento - Teljes megújulás

Megérkezett a teljesen új alapokra épülő Kia Sorento, amely a prémium ligát veszi célba

Toyota Yaris Cross bemutató

Toyota Yaris Cross - Landolt a legkisebb Toyota suv

Terepes külsővel és hibrid rendszerrel hódít a legkisebb Toyota szabadidő-autó